Geschiedenis

Erik ter MorsOp 19 jarige leeftijd begint Erik ter Mors met de kappersopleiding. Stage plekken brengen hem via Enschede en Hengelo naar Lichtenvoorde waar hij zijn opleiding krijgt bij salon Peter Kasten. Hier haalt hij niet alleen zijn heren en dames diploma’s maar ontwikkelt hij vooral de passie en gedrevenheid voor het heren vak onder de enthousiaste leiding van Peter Kasten. Deze staat in die tijd nationaal en internationaal bekend als de Johan Cruyff onder de herenkappers. Nederlandse titels, Benelux titels en vele internationale prijzen werden door Peter Kasten behaald. Hij weet ook Erik enthousiast te maken voor het wedstrijdwerk. Dit resulteert in een aantal mooie prijzen voor Erik. Tweemaal Nederlands kampioen van de schooljeugd, eenmaal Nederlands jeugd kampioen en de Henk van de Ent toekomst trofee t/m 21 jaar bij de nationale kampioenschappen.

In februari 1992 neemt Erik de kapsalon van zijn schoonzus Karin over. Hier begint hij met 1 fulltimer en 1 parttimer. In juli 1996 koopt hij samen met zijn vrouw Veronique het pand waar kapsalon Ans Doevelaar is gevestigd. Dit pand dateert uit 1905 en staat bekend als het ,,meistershoes,,. Het pand gebouwd naast de katholieke St Jozefschool werd door de hoofd meester verhuurd aan leraren en leraressen. Door de jaren heen is het pand flink opgeknapt en de salon diverse malen gemoderniseerd. Er werken nu vijf parttimers en 1 fulltimer.

De salon staat er om bekend dat kwaliteit en gezelligheid hoog staat aangeschreven. De sfeer is uitstekend en de kapsters zijn op de hoogte van de laatste trends en technieken. Zij volgen vele cursussen, workshops en shows om up to date te blijven.